Home - Twitter - Contact
 
Ànders Hout B.V.
Einsteinstraat 71, 3281 NJ Numansdorp
Postbus 7420, 3280 AE Numansdorp
Tel. 0186-659 600
E-mail info@andershout.nl
Home

Vacature

Gezocht!

 

 

Per direct iemand gezocht voor de afdeling commercie.

 

Lees meer »

Commerciƫle versterking gezocht

Gezocht! 

 

Per direct iemand gezocht voor de afdeling commercie.

 

Lees meer »

 

 

Nu verkrijgbaar: BarnWood!

 

Onlangs is Ànders Hout een trotse dealer geworden van BarnWood. Hierdoor hebben wij een aantal nieuwe interessante (indoor) producten in ons assortiment die we graag aan u laten zien.

 

 

 

BarnWood Wagondelen

Deze eiken wagondelen zijn afkomstig uit goederenwagons van de Oostenrijkse spoorwegen en hebben zich onder extreme omstandigheden staande weten te houden. Hierdoor hebben ze die unieke robuuste uitstraling gekregen die mooi past als tafel, keukenblad of kast. De planken zijn teruggedroogd naar 12% omdat ze vaak worden toegepast in een binnensituatie.

 

 
 
 

BarnWood Salzburg

Salzburg is ons klaar-voor-gebruik product. Deze planken hebben ooit dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend. De planken zijn gesorteerd op kleur. Daarna worden ze gedroogd tot een circa 12%. Vervolgens worden ze geschaafd op dikte (circa 20 mm) en voorzien van mes en groef. Tot slot worden de delen geborsteld en verpakt. De breedte is gemixt variërend van 12 cm tot en met 25 cm. Lengte 150 cm tot en 350 cm. Dit product is beschikbaar in drie kleuren: Grijs, lichtbruin & donkerbruin.

 

 
 
 

BarnWood Innsbruck

In sommige toepassingen is een vlakke plaat gewenst. Voor deze specifieke toepassingen hebben wij de BarnWood Innsbruck panelen op voorraad. De toplaag van deze panelen heeft dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend. Onder de toplaag zitten kruislings verlijmd twee lagen naaldhout. Eigenlijk een soort 3 laags multiplex. Deze kruislingse verlijming geeft de gewenste stabiliteit. De panelen zijn gesorteerd op kleur, geborsteld gedroogd tot een circa 12%. Ideaal voor een binnentoepassing. Deze panelen zijn niet geschikt voor buitentoepassing. Ook deze plaat is beschikbaar in drie kleuren: Grijs, lichtbruin & donkerbruin.

 

 
 
 

BarnWood SloopHout

Ons BarnWood SloopHout is gezaagd uit oude Amerikaans grenen balken. Deze balken zijn afkomstig uit een voormalige veevoederfabriek in Mechelen en dateren uit 1870. Wij verwerken deze massieve balken tot planken van 14-15-16 mm. De balken zijn geschaafd of met authentieke verflagen verkrijgbaar, wat het nog meer karakter geeft. Het Mechelse hout heeft een bijzonder verhaal, wat wij graag met u delen.

 

 

 

 
 
 

BarnWood Toronto

In de heuvels ver boven Toronto zijn de omstandigheden zeer gunstig om hout oud te laten worden. Hier staan de Barns (schuren) die door de tijd en elementen dusdanig zijn geteisterd dat ze een unieke uitstraling hebben gekregen. Het originele Canadese BarnWood komt uit deze regio. Deze schuren zijn nog vaak neergezet door de 1e of 2e generatie emigranten uit Europa. Meestal zijn de schuren gemaakt van Grenen of Hemlock. Als de schuren zijn gedemonteerd worden de delen op ambachtelijke wijze geborsteld en daarna keurig verpakt. Dit product is vanaf maart beschikbaar in vier kleuren: Grijs, bruin, rood en groen.

 
 
 

 

 
 
 

BarnWood Irregolare

Irregolare is ons 3D product. Het is opgebouwd uit verschillende diktes, lengtes en breedtes. Dit samenspel geeft tezamen een 3D effect. BarnWood Irregolare is gemaakt van verschillende soorten naaldhout zoals spruce, fir en pine. Deze worden gesorteerd op hun oppervlakte. Het zijn massieve delen BarnWood die rondom voorzien zijn van mes en groef. De delen zijn verpakt in dozen met daarin 0,8 m2 en kunnen gemakkelijk worden gemonteerd.

 

 
 
 

BarnWood Kaukasus

Diep in de Kaukasus in de stad Kutaisi in Georgie laten we onze BarnWood Kaukasus panelen produceren. Deze decoratieve panelen worden gemaakt van gevels van oude verlaten boerderijen en woningen in afgelegen bergdorpen uit het ruige Kaukasus gebergte. Als ingrediënt worden eeuwen oude balken gebruikt die vroeger met de hand bewerkt zijn. Ver voor de tijd van elektrisch gereedschap. Dit zie je terug in het product. Verder heeft dit project naast een groen karakter ook een sociaal karakter. We ondersteunen namelijk met dit project in een minder ontwikkeld gebied de werkgelegenheid tegen een eerlijk loon. De panelen zijn voornamelijk gemaakt van eiken, iep of walnoot. Eerst worden de planken handmatig schoongemaakt en verhit tot 60 graden waarmee het insectenvrij is. Daarna wordt het op kleine delen gezaagd en aan elkaar gelijmd tot panelen van 60x21 cm.

 

 
 
 

Wenst u meer informatie te ontvangen? Kom vooral langs, mail of bel ons! Einsteinstraat 71 3281 NJ Numansdorp Telefoon 0186-659 600 E-mail info@andershout.nl